Erster Text auf Niederländisch

Mein erster längerer Text auf Niederländisch. Quasi Literatur 🙂 Korrigiert mit meiner Lehrerin.

Ik weet werkelijk niet zo werkelijk om wat ik zal schrijven zul, dus begin ik met mij zelf. Mijn naam is William en ik kom uit Duitsland. Ik woon nabij (auch: vlakbij) Karlsruhe in een dorp dat Stutensee heet. Hier wonen niet zo veel mensen, maar tweeduizend. We hebben dit jaar een supermarkt en een snackbar gekregen en nu denken wij dat we een stad zijn 🙂

Ik woon samen met mijn man, onze zoon en een vriend. We hebben vier katten en de mijne/die van mij heet Hermine. Ze is zwart en wit en werkelijk aardig. Ze volgt mij altijd en we maken doen alles samen – ik denk ze is meer hoe als een hond (oder: ik denk dat ze meer een soort hond is).

Ik lees veel en ik leer graag talen. In februari heb ben ik begonnen met Nederlands te leren en ik denk dat het heel leuk is (oder: ik haal er veel plezier uit, klingt aber altbacken) het maakt veel plezier. Ik pleeg elke dag iets te leren en ik probeer veel Nederlands te praten, ook met mijn man, want hij leert ook Nederlands leert. We willen graag naar Nederland reizen als (zodra) men het weer kan.