Juletiden i Tyskland og i familien min

I dag skal jeg fortelle deg noe om julefesten både i Tyskland og i familien min. Vanligvis er jul en fest som man hyller med familien sin, men det finnes folk som fester den med vennene sine i stedet. I løpet av festdager kommer man sammen for å snakke med hverandre og for å gi hverandre gaver, men sannheten er at for de flerste er den gode julematen det viktigste.

Selvfølgelig har vi i Tyskland mye forskjellig tradisjonsjulemater som for eksempel gåsestek (?) med potetboller og rødkål eller potetsalat med pølser („Wiener Würstchen“). Før mora mi hadde dødd spiste vi vanligvis svinestek med kokte poteter og noen grønnsaker, men nå til dags foretrekker vi å gjøre raclette. Raclette er hyggelig og lett å gjøre: det finnes racletteapparater og man trenger bare det man vil gjerne spise, for eksempel poteter, brød, kjøtt eller fisk, grønnsaker og selvfølgelig ost. Alle sitter rundt bordet, snakker og spiser – det er veldig hyggelig og kan vare flere timer!

Etter middagen rydder vi sammen, så ingen (slik at, sånn at) må vasker opp alene. Da går vi i stua, hvor juletreet står. Det er en tradisjon i familien min å dekorere treet sammen noen dager før julaften og vi legger gavene under juletreet. Først kan barna åpne gavene sine og etterpå de voksne. Deretter drikker vi te og noen ganger ser vi en film. Jeg tror at dette utløp er det samme i mestenparten av de tyske familiene, men jeg må si at vi pleier å skjenke bare små ting i familien min fordi vi liker ikke den konsumgalskap som det har utviklet seg her i Tyskland.

[Ziel: Vokabular festigen, Komposita benutzen]

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung