Niederländischer Text #12: zuinigheid

Sommige jaren geleden hebben zijn mijn man en ik ermee begonnen onze kasten op te ruimen. We vonden vele dingen die we niet vaak gebruikten – en zelf sommige dingen van die we niet eens wisten dat we ze hadden…

Deze ervaring heeft me echt beroerd, speciaal omdat ik dacht: hoe kan het eigenlijk zijn dat we zoveel geld voor dingen uitgeven die we nooit gebruiken? En wat zouden we beters met dit geld kunnen doen? En ik moet ook zeggen dat ik het niet zo leuk vind te veel dingen te hebben omdat ik het beter vind waneer alles opgeruimd is. Dus begonnen we ermee beter op ons geld op te passen letten en onder te vragen waarvoor we het uitgeven. Bijvoorbeeld vonden we het altijd mooi soms uit te gaan om te eten, maar tijdens Corona konden we dat natuurlijk niet doen en kookten daarom meer nieuwe gerechten zelfs. En nu gaan we niet meer zo vaak uit en besparen heel veel geld ermee.

Nog een aspect die ik goed vind is dat het vele hulpbronnen (?) kan sparen als man bewustere keuzen maakt. Moet ik echt drie keer per week met mijn auto naar de supermarkt rijden of is het genoeg het één keer per week te doen? En moet ik echt alle nieuwe dingen proberen of is het genoeg om dat te kopen wat ik al ken en goed vind?

Ik denk dat iedereen zelf kan bepalen wat hij/zij wil en kan doen, maar mijn man en ik hebben al veel geld bespard met onze zuinigheid.

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung