Niederländischer Text #9: een beetje over thee

In de laatste tijd hebben wij veel documentaires over thee gezien, vooral over thee uit China en Japan. Het is eigenlijk niet zo zwaar moeilijk thee aan te verbouwen: het is belangrijk dat de bodem niet zo vast is zodat luft lucht en water er kunnen indoordringen, maar afgezien van dat is de theeplant heel pretentieloos.

Van de plant neem je altijd alleen de jonge bladen (oder: bladeren) omdat ze een fijn aroma hebben en niet zo bitter zijn. Als je groenthee groene thee wilt maken, moet de thee nu gedrogend gedroogd worden, en het is belangrijk dat men de bladen vaak wendt omdraait, zodat zich geen schimmel kan ontwikkelen. Als je zwartthee zwarte thee wilt maken, moet je de bladen additioneel ook roosteren. Daarna kan de thee verkopt verkocht worden.

Anders dan veel andere natuurproducten die je snel moet gebruiken (oder consumeren) moet kan je einige sommige soorten thee lang bewaren, bijvoorbeeld Pu Erh Thee. Inderdaad wordt deze thee beter hoe ouder het (?) is.

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung