Nils #1

Seit kurzem arbeite ich mit dem Nils-Buch und werde ab sofort auch einige der Schreibübungen daraus hier posten. Heute: Kapitel 5, Übung 4. Hva liker du og hva liker du ikke?

For det første må jeg si at jeg liker å lære språk best. Jeg tilbringer flere timer på ett døgn med å lære meg nye order, å lese og å tenke om hva jeg hadde lært tidligere. Jeg liker også å snakke norsk, engelsk og spansk med noen og gjør det flere ganger i en uke. For det andre vil jeg gjerne omtale at jeg liker å bake og lage mat til familien min, for eksempel mat med grønnsaker, pasta eller forskjellige salater. Siden jeg har kjøpt en Kindle, jeg liker å lese, først og fremst bøker om naturen og rapporter om turer. Dessuten må jeg sier at jeg liker å rydde opp og samle både frimerker og klistremerker.

Nå skal jeg fortelle deres hva jeg liker ikke. Jeg liker ikke edderkopper fordi dem er ekle! Jeg liker ikke å drikke kaffe og å spise mye kjøtt. Det er vanskelig for meg å møte (med?) mange mennesker, fordi jeg er autistisk. Og jeg hater å handle! Men det er alt. Jeg håper det var ikke kjedelig å lese 🙂

[Anmerkung: ich habe zwei Worte nachgucken müssen, nämlich „først og fremst“ und „klistremerker“. Alles in allem fiel mir auf, daß ich auch Worte benutzen konnte, die ich niemals gelernt hatte, wie etwa håper, weil ich es schon so oft in Videos gehört hatte – passive Sprachaufnahme funktioniert also für mich super. Beizeiten würde ich diesen Text gern mit einem Lehrer durchgehen, um evtl. Fehler zu korrigieren, aber falls jemand ihn liest, der Norwegisch spricht und Fehler entdeckt, würde ich mich darüber freuen, auf sie hingewiesen zu werden.]

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung