Niederländischer Text #6: ein paar Sätze

Weet je dat groene en zwarte thee eigenlijk hetzelfde zijn? Alleen hoe je ze na de collectie het plukken/ de oogst behandelt is verschillend: zwarte thee wordt geroosterd (roasted?) en groene thee niet. Sommige zwarte thee’s worden ook met rook behandeld en dan krijgen ze een heel sterke smaak.

Daniel en zijn zus spreken niet meer met elkaar. Ze hebben altijd veel ruzie gehad en daarom zijn ze gestopt om met elkaar te converseren (Alternative: …en daarom praten/converseren ze niet meer met elkaar).

Elke week schrijf ik een boodschappenlijst zodat we niet altijd datzelfde hetzelfde eten. Het is moeilijk nieuwe producten in onze supermarkt te vinden want ze bestellen altijd diezelfde dezelfde dingen.

Ze ziet zich self zichzelf in de spiegel, maar ze herkent zich niet. Buiten staan de andere meisjes en ze herkennen zich zelf in het raam.

Anmerkung: diezelfde und datzelfde klingt sehr betont und wird offenbar im Alltag nicht besonders oft benutzt. Populärer sind hetzelfde und dezelfde.

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung