Hva er det du verdsette i livet, og forklar hvorfor du verdsetter disse tingene.
Det som jeg verdsetter mest i livett mitt er friheten min. For en menneske med funksjonshemmning betyr det: å være dugelig å forlate kunne gå ut av huset alene både når og så ofte man vil. Det høres bestemt sikker rart ut, men det er sannheten. Med en funksjonshemmning er ingenting selvsagt, ikke engang ting som å vasker seg selv og gjøre noe annet enn vente på å at tiden omgå. Generelt tror jeg at en god helse er det viktigste. Jeg hater å ha smerter og å være avhengig fra leger eller medikamenter, men jeg ikke kan ikke (wann man die Worstellung im Nebensatz verändert, wird mein Lehrer nochmal nachschlagen) endre at jeg noen ganger jeg har store smerter og det jeg har noen sykdomer de som gjøre at jeg kan ikke kan ha et liv med mer selvbestemmelse. Noen ganger det gjør det meg veldig trist og derfor verdsetter jeg de tidene mest når jeg kan gjøre merog har ingen verk.
Jeg er takksam takknemlig for mange ting i livett mitt: for den ektefellen min, for de kattene mine, for å ha muligheten til å lærer språk, til og med for mange ting som andre finner selvsagt tar som selvfølge, som for eksempel å ha nok å spise og å leve i et land uten krig. Jeg tror ikke at det er selvsagt en selvfølge å ha et godt livet, men jeg finner synes at det er nødvendig å bestemme seg for å innrede seg et godt livet. Alt avhenger av innstillingen man har. Det kan ikke regne hele tiden!
Anmerkung: ich selbst bin ziemlich frustriert über die vielen Fehler, die mir hier unterlaufen sind. Mein Lehrer meinte allerdings, daß er findet, daß ich meine Meinung zu diesem Thema sehr differenziert und gut dargestellt habe. Ich merke es sehr deutlich, daß ich zwei Wochen lang nur total wenig Norwegisch gemacht habe – da fluppt es weniger gut.
Ich finde es krass, wie VIEL du schon kannst. Nach der Zeit, die du bisher mit der Sprache verbracht hast, wären die meisten vermutlich noch bei sehr einfachen Sätzen und weit weg von derartigen Texten.
Gruß
C.
Danke, das ist total nett 🙂 Es ist allerdings auch so, daß Sprachenlernen einfacher wird, je mehr Sprachen man schon versteht (man muß sie noch nicht mal aktiv beherrschen). Norwegisch ist schon sehr einfach zu lernen, im Vergleich mit anderen Sprachen. Allein die „kleinen Worte“ wie Präpositionen sind etwas kniffliger. Das habe ich auch noch gar nicht durchschaut.