Norwegian Tutor, kapittel 4

Write about what you do for the environment.

(Textkorrektur durch meinen Lehrer)

I familien min kildesorterer vi mye. I Tyskland har vi begynt med å gjøre det allerede i nitti-tallet, men nå til dags gjør vi det ennå mer. Vi har for eksempel tre slags av søppel i huset: plastikksøppel som kan resirkuleres, husholdssøppel som ikke kan resirkuleres (som lommetørkler eller kokte spiserester) og kompost for ukokte plantedeler og te eller kaffe. Dessuten samler vi glass, papir og gamle klær og de blir hentet regelmessig. Vi kjøper eggene våre på en kyllinggårde og vi kan alltid gir kartongene tilbake.

Vi tror at handelsoppførsel har en stor effekt på miljøet og derfor planlegger vi alltid hva vi skal spise under uka. Vi spiser to eller tre ganger kjøtt hver uke, resten av tiden spiser vi vegetarmat eller veganmat. Slik kan vi redusere vannbruken indirekte. Vi prøver å kjøpe mange ingredienser/produkter som dyrkes i vår region, så at de ikke må ikke bli importert fra utenlands. Vi drikker bare vannet fra springen, fordi det er den best kontrollerte maten i Tyskland og vi tror at man kan spare energi med å gjøre det. Klærne våre vasker vi bare på maksimalt seksti varmegrader og kun dersom vaskemaskinen er full, så at vi kan spare energi her også. Alle lyspærene i huset vårt er „energisparlyspærer“ (engergisparende lyspærer) og det betyr at de ikke trenger ikke så mye ström.

Er vi perfekte? Det tror jeg ikke. Men jeg synes at alt vi gjør er viktig for miljøet og jeg tenker at det var viktig at alle gjør det som er mulig for dem.

[mir fällt auf, daß ich immer noch das ikke in Nebensätzen an die falsche Stelle packe, weil es sich für mich an der richtigen Stelle blöd anhört]

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung