Niederländisch #67

Vandaag hebben mijn lerares en ik een verhaal over Anansi gelezen. Anansi is een spin; zijn mythe komt oorspronkelijk uit Afrika en de slaven brachten het mee naar Suriname, waar de mensen het nog verder uitbouwden. Vandaag hebben we gelezen hoe Anansi geprobeerde om all de slimheid ter wereld te kopen zodat niemand slimmer dan hem was – maar hij moest uitvinden dat zijn zoon dan tog nog slimmer dan hij was.

Dat veroorzakte dat ik aan het Duitse fabel van de vos en de raaf moest denken. Een raaf zit in een boom en heeft een stukje kaas in zijn snavel. Er komt en vos en zegt: „Ich heb gehoord dat raven zo mooi kunnen zingen, maar dat kan tog niet kloppen, hoor? Ik geloof dat niet!“. De raaf voelt zich heel bijzonder en wil de vos graag tonen hoe goed hij kan zingen, maar in hetzelfde moment toen hij zijn snavel opent om te zingen, valt de kaas eruit, en nu kan de vos de kaas eten en de raaf niet.

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung