Nils #2

Kapitel 6, Übung 7: Hva jeg gjør mens uka

På mandager besøker jeg bestefaren min i huset hans. Vanligvis spiser vi lunsj sammen (jeg liker tomatsuppen hans best) og spiller noe, for eksempel Maumau, et spill med kort kortspill. Etterpå går jeg hjem og rydder litt opp eller leser om en time. Om kvelden lager jeg mat til familien.

På tirsdager må jeg stå opp tidlig fordi jeg har et kurs på kveldsskolen: jeg lærer hvordan man lager kinesisk mat. Senere drikker vi alle sammen en te på en kafee og snakker om kurset.

På onsdager må jeg rydder opp for mora mi. Jeg er hushjelpen hennes og gjør nesten alt i huset hennes: jeg vasker opp, jeg rydder opp, jeg leker med hunden hennes og lager mat til oss, mens hun dekker bordet på. Så snart jeg kommer hjem er jeg veldig trøtt og vil bare slappe av og høre på musikk.

På torsdager må jeg handle. Vanligvis går jeg sammen med mora mi til matbutikken, så kan vi ikke bare handle alle ting det vi trenger men også drikke en kaffe sammen på en kaffé kafe . Noen ganger går vi på kino også, men ikke ofte. Om kvelden må jeg hjelpe naboen min i hagen hans.

På fredager liker jeg å bli hjemme for å lese og arbeide i (?) med boka mi. Jeg skriver ei bok om planter i Norge, men jeg vet ikke når jeg vil avslutte den.

I helgen gjør jeg ikke mye fordi uka mi er veldig full.

[Das ist natürlich ausgedacht]

Die Korrekturen hat ein norwegischer Muttersprachler in einem Forum für mich gemacht 🙂

Kapitel 6, Übung 8

Klokka var seks. Nils hørte noe. Hva var det? Åh ja. Det var Lars, faren til Susanne. Han laget kaffe. Så spiste familien frokost. Lars spiste brød med smør og syltetøy, Susanne spiste frokostbalnding med melk. Per og Lise spiste brød med ost og skinke. Nils sluttet å bevege seg og satt helt stille. Endelig var familien ferdig med frokosten. Nå kunne han slappe av og bevege seg igjen.

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung