Nils #5

Kapitel 11, Übung 5: Hva liker du å spise? Hva spiser du til frokost/lunsj/middag?

Generelt liker jeg indisk eller italienisk mat, for eksempel matretter med ris og grønnsaker, pasta med grønnsaker også og freske salater. Jeg pleier å lage noe nytt hver uke (når jeg har tid til det), fordi å lage mat er en av de hobbyene mine. Ektemannen min og jeg har en stor samling av krydder som forskjellige slags chili og pepper, og vi har også mange kokebøker. Jeg nyter å lese dem! 🙂

Vanligvis spiser jeg rugnbrød med ost eller en andre et annet pålegg til frokost. Jeg liker for eksempel „Fleischwurst“ (det er en slags svinepølse), men også veganske saker som pålegg med grønnsaker. Bare sjeldom sjelden spiser jeg noe søtt som syltetøy og honning. Jeg pleier å spise frokost foran datamaskinen, mens jeg ser på en norsk video eller noe sånt.

Lunsj spiser jeg sammen med familien min. Ektemannen min og jeg pleier å lage mat hver kveld og vanligvis bruker vi grønnsaker som basis. I dag hadde vi for eksempel en salat med ris, mango, avokado, urter, ost og litt kylling. Som regel spiser vi kjøtt eller fisk to eller tre ganger i uka, fordi vi tenker at det er nok. I løpet av middagsmaten (besser: under middagen) sitter vi rundtbordet og snakker med hverandre – det er best for å planlegge hver dag.

Om natten spiser jeg „middag“ alene (= kveldsmat/nattmat), men det er vanligvis bare ei brødskive med ost og litt frukt som druer, bananer eller epler. Ikke noe spesielt.

[Der Norweger, der mir das hier netterweise korrigiert hat, hat noch angemerkt: godt skrevet. Freut mich :)]

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung