Niederländischer Text #31: een brief

Beste Ben,

hoe gaat het met jou? Ik hoop dat zich jouw moeder al een beetje beter voelt. Beterschap gewenst! Hoe was jouw week en het belangrijkste: hoe was de scheikundetoets?

Deze keer krijg je post vanuit mijn vakantie als ik je al verteld had. We zijn hier gearriveerd op donderdag. De reis was een beetje saai, hoewel mijn zus en ik in de auto konden lezen en naar muziek luisteren. Mijn vader wilde eigenlijk geen pauze maken, maar uiteindelijk moesten we drie keer pauzeren omdat onze hond Charly moest plassen en mijn moeder graag een kopje thee in een café wilde drinken. In totaal duurde de reis zes uren (uur?).

Ik moet zeggen dat we ons geen mooier vakantiehuis zouden kunnen wensen! We hebben hier veel ruimte en mijn zus en ik moeten niet eens een kamer delen zoals vorige keer toen we in Denemarken waren. Vanuit mijn kamer kan ik de zee zien en het is zo mooi gewoon in bed te liggen en naar de golfen te luisteren en een beetje te dromen.

Op de eerste avond zijn we naar een restaurant gegaan om iets te eten omdat mijn ouders er geen zin meer in hadden naar de reis iets te gaan kopen en te koken. In het centrum zijn er zoveel verschillende restaurants (restauranten?) en snackbars dat het echt moeilijk was (om?) ons te ontscheiden, maar uiteindelijk hebben we in een indisch restaurant gegeten. Ik had een groentecurry met rijst en voor het nagerecht een ijs met verschillende kruiden. Dat was een beetje raar, maar toch goed! Vanaf de tweede dag hebben we alleen maar zelf gekokt eten gegeten: één dag koken onze ouders en de andere dag koken mijn zusje en ik. Dat werkt heel goed op deze manier.

We brengen de dagen aan het strand door, waar ik graag lees of in de zee zwem. Dat is echt iets bijzonders! Eerst was ik er een beetje bang voor, maar nu vind ik het zo leuk, dat ik weet dat ik het ga missen als we weer terug thuis zijn! Heb jij al in de zee gezwommen?

Nadat we naar thuis zijn gegaan en hebben gegeten spelen we ’s avonds veel samen, bijvoorbeeld kaarten of de een of andere bordspel dat ze hier in het huis hebben.

Volgende week willen we graag een paar uitstapjes doen. Mijn vader heeft al beloofd dat we naar de direntuin gaan gaan (?) en ik weet dat mijn moeder en zus graag shoppen willen gaan (?). Misschien kan ik er dan ook iets moois voor jij vinden!

Doe de groeten aan jouw familie en tot volgende keer,

Tom

Diese Seite verwendet Cookies, um die Nutzerfreundlichkeit zu verbessern. Mit der weiteren Verwendung stimmst du dem zu.

Datenschutzerklärung